billeder-og-annoncering
Jonathan Løw
Jonathan Løw
Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på email

Derfor er billeder alfa og omega i din annonce

Når man som virksomhed investerer sine hårdt tjente penge på markedsføring, ønsker man selvfølgelig, at indsatsen bærer frugt, og at investeringen betaler sig.

”Et billede siger mere end tusind ord, ” er en sætning, vi alle har hørt op til flere gange, men faktisk har det aldrig været mere sandt. Uanset hvilket medie du har valgt at annoncere på, er gode billeder et vigtigt værktøj, som helt sikkert vil gøre godt for din markedsføringsindsats.

 

 

Hvorfor bruge billeder i din annonce?

Der er flere gode grunde til, at du skal bruge billeder i din annonce. Billeder hjælper os til at lære, billeder skaber opmærksomhed, billeder kan forklare avancerede koncepter, og billeder inspirerer os. Derudover er Google begyndt at belønne hjemmesider med billeder, således at de rangerer højere i Googles søgeresultater, hvilket kan hjælpe din virksomhed med at blive mere synlig for potentielle kunder. Læs evt. mere her.

Billeder har også en markant effekt på de sociale medier, hvor undersøgelser viser, at et opslag på de sociale medier, der indeholder et billede, har langt større chance for at blive delt end et opslag uden et billede. 

 

 

Billeder har en fantastisk evne til at tiltrække sig vores opmærksomhed. Det skyldes, at mennesker i høj grad er visuelle væsener, og en stor del af vores hjerner er dedikeret til at fordøje billeder. Derfor fordøjer vores hjerner billeder 60.000 gange hurtigere, end den fordøjer tekst. Når vi ser et billede, har vores hjerne analyseret billedet på ganske kort tid, og vi er hurtigt i stand til at forstå meningen med billedet. I et marked hvor de annoncerende har ganske kort tid til at fange folks opmærksomhed, er det altså vigtigt at forstå, at genkendelsen af et billede kan være et godt værktøj. Hvis du desuden har et slogan i dit billede, er det en god huskeregel, at sloganet ikke må være mere en 8 ord langt, og tage mere end 3 sekunder at læse, ellers mister folk opmærksomheden.

 

 

For at skabe en annonce, der fanger din målgruppes flygtige opmærksomhed, er det en god idé at bruge billeder med lyse og kraftige farver, hvilket menneskets hjerne er kodet til at reagere på.

Når du vælger et billede til din annonce, skal du sørge for at bruge billeder, som er interessante og relevante for din målgruppe. Billeder som virker oprigtige, og som ikke er unaturlige og poserede. Sørg derudover også for, at billederne passer til din målgruppe, og at indholdet på billedet ikke er ”outdated.” Derfor er det, som altid, vigtigt at kende sin målgruppe. Hvad er deres interesser, og hvad reagerer de på?

Alt dette kan du blive klogere på i et blogindlæg fra MiniMarketing, hvor skribenten Victoria kommer ind på branding, blikfang og menneskets læsemønster, og forklarer hvordan dette bør medtænkes, når du laver en annonce

 

Kunstig intelligens bliver en del af annoncering

Større og større dele af den digitale verden består af billeder i stedet for tekst. Det giver de annoncerende nogle udfordringer, fordi det tidligere ikke har været muligt at aflæse billederne, og hvad de viser. Det vil sige, at de annoncerende ikke har informationer om forbrugerne, som de ville have, hvis det udelukkende var tekst. Det er ved at ændre sig, og et antal af store firmaer er begyndt at bruge billeder til at segmentere og ramme deres målgruppe. Firmaerne indgår samarbejde med specialister i kunstig intelligens, som udvikler teknologi, der kan genkende, hvad der er på de billeder, som vi alle sammen kigger på, når vi befinder os på nettet eller de sociale medier.

 

 

Da Coca Cola ville promovere deres Gold Peak brand for folk, der drak iste, brugte de ikke målgruppens søgehistorik til at målrette deres markedsføring, som virksomheder ellers tidligere har gjort. De brugte i stedet kunstig intelligens til at finde ud af, hvem der interagerede med billeder, som indeholdt iste, juice eller billeder fra Gold Peaks konkurrenter. Derefter ville Coca Cola sørge for, at netop de personer ville blive eksponeret for en reklame fra Gold Peak. På den måde kunne Coca Cola lave en ekstremt målrettet annoncering. Som resultat af deres indsats fik Coca Cola en CTR (Click-Through-Rate) på over 2 %, hvilket er 3-4 gange højere end standarden i branchen. Derudover har nogle af de brands, der har lavet beta-tests på denne type markedsføring, set en endnu kraftigere stigning i konvertering og CTR, der er op til 5-10 gange højere end normalt.

 

Se evt. mere her 

 

 

Mange af de sociale medier er ved at udvikle teknologier, som gør det muligt for annoncerende at benytte denne type for markedsføring. Eksempelvis har Pinterest implementeret kunstig intelligens, som kan genkende, hvad der er på de billeder, vi ser på. Det har givet de annoncerende mulighed for at placere reklame i bunden af det billede, som brugeren kigger på. På den måde kan virksomhederne integrere deres markedsføring i det indhold, som brugeren allerede interagerer med, hvilket gør det til en mere flydende oplevelse.

Her er et eksempel på, hvordan det kunne se ud:

 

 

Pinterest er ikke de eneste, der arbejder på denne teknologi. Facebook har i årevis arbejdet på avanceret billedgenkendelsesteknologi. Teknologien skulle være klar, men Facebook har endnu ikke givet de annoncerende adgang til den.

 

 

Relevante annoncer er fremtiden

Det virker måske skræmmende, at de sociale medier på den måde kan holde øje med, hvilke billeder du kigger på. Men det giver de annoncerende bedre muligheder for at præsentere forbrugerne for mere relevante annoncer. Caitlin Maddox-Smith, som er digital marketing manager hos Ripple Foods siger:

 “People are used to scrolling and consuming visual content on their social feeds all day, so it makes sense for brands to be there.”

 

Forbes skriver, at forbrugeren er blevet frustreret over mængden af irrelevante og forstyrrende reklamer. Brands benytter sig af uendeligt mange tiltag for at huske forbrugeren på, at de eksisterer. Det kan være alt fra reklame til ”in-store smell”. Disse er tiltag, som alle bidrager til den frustration som nogle forbrugere oplever. Brands er nødsaget til at sætte forbrugeren først og sætte sig ind i, hvad forbrugeren interesserer sig for, og med hjælp fra kunstig intelligens, er dette nu muligt: “And now, it is possible for brands to extract data and insights from the plethora of images available online at scale.” Sagde Richard Lee, som er CEO hos Netra.

Billeder er altså alfa og omega i din annonce. Der er større chance for, at forbrugeren husker indholdet af annoncen, hvis du inkluderer et billede, Google belønner dig desuden også for det, og samtidig er der langt større sandsynlighed for, at din annonce/opslag på sociale medier bliver delt og liked, hvis du inkluderer et billede.

Derudover bliver forbrugerne mere og mere opmærksomme på, hvilke annoncer de bliver eksponeret for, og derfor er det vigtigt, at man som virksomhed fastsætter en relevant målgruppe og finder ud af, hvad de vil se. Kunstig intelligens giver mulighed for netop dette, og virksomheder bør derfor overveje at benytte sig af teknologien.