billederogvideo2019
Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på email

Derfor bør du investere i billeder og video i 2019

Billeder og video får en endnu større betydning for marketingafdelingerne i 2019. Faktisk bliver det ualmindeligt svært at komme uden om, hvis du vil skaffe resultater i det nye år. For i en stigende konkurrence om brugernes gunst gælder det om at spille på alle tangenter, for at det er dit indhold, der bliver husket, og her har de visuelle elementer stor effekt.

Vi kigger først lidt på billederne, men fat mod – video kommer under kærlig behandling i anden halvdel af blogindlægget.

 

Billeder hjælper hukommelsen

Når du sidder ved tasterne, kan man nemt komme til at tænke, at det er ordene, som er det, du egentlig skal koncentrere dig om, men sådan er det bare ikke længere.

Undersøgelser har vist, at man husker indholdet langt bedre, hvis der er koblet nogle relevante billeder sammen med teksten. Efter 3 dage husker man i gennemsnit 65 % af informationen mod kun 10 %, hvis der ikke er et sigende billede vist sammen med informationen.

Det er en af mange væsentlige grunde til at bruge billeder, når man eksempelvis skriver blogposts som det, du læser lige nu, men der er en håndfuld yderligere gode grunde til at tænke billeder ind.

 

 

Blogs med billeder bliver delt mere på sociale medier

Sociale medier er en helt essentiel kanal i forhold til at få indholdet ud til et større publikum og skaffe trafik til websitet. Her er billeder et væsentligt element for at få succes. Artikler med billeder giver nemlig markant bedre resultater end dem uden:

  • – Tweets med billeder bliver retweetet 150% mere
  • – SoMe posts med billeder trækker 180% mere engagement
  • – Billeder udgør hele 93% af Facebooks mest engagerende opslag.
  •  
  •  

 

Billeder gør blog posts mere spiselige

En god bøf er nemmere at få ned, når den bliver skåret i mindre bidder – sådan er det også med artikler på nettet. En massiv væg af tekst kan være svær at fordøje, og det bliver kun værre, nu hvor trenden går i retning af længere og længere formater på nettet. Her er billeder et glimrende middel til at gøre indholdet mere spiseligt.

Billeder kan bruges til at dele teksten op, så den bliver nemmere at sluge. Vælger du de rigtige billeder, kan de endda være med til at understøtte historien, fremhæve pointer og gøre indholdet mere appellerende, så man scroller yderligere ned og bliver hængende lidt længere.

 

Brug billeder i din SEO strategi

Hvis du ikke var klar over det, så er der en række forskellige måder at ranke på Google. Afhængig af din branche kan det være ualmindeligt svært at komme op på de attraktive placeringer i de normale tekst-søgninger, men Google har en del forskellige måder at ranke på, én af dem er i billedsøgningerne. Ved at forsyne dine billeder med en optimeret ALT-tekst har du gode muligheder for at sætte dig på de attraktive placeringer blandt de stigende antal billedsøgninger, der foregår på Google.

Med optimerede ALT-tekster gør du også din øvrige SEO en tjeneste, da Googles website-crawlere også kigger her, når de indekserer den øvrige tekst på siden. Her følger lidt flere gode råd i en lille infographic omkring billeder:

 

Video

Som lovet i indledningen, så vil jeg også kigge på betydningen af video i 2019. At video vil vinde frem i de kommende år er i princippet ingen nyhed. Der er næppe nogen, der er uenige i, at det er den retning, pilen peger, og tonsvis af forudsigelser har sagt det i et pænt stykke tid – eksempelvis netværksgiganten Cisco, der har lavet en fremskrivning, som siger, at 82 % af al trafik på nettet i 2022 vil være video.

Kunderne er bestemt heller ikke i tvivl:

Ifølge HubSpot research er video også klart det foretrukne format, og det bakkes op af den årlige undersøgelse ’The State of Video Marketing 2018’ fra Wyzowl, der blandt andet indeholder disse statistikker:

85% siger, de gerne vil have video fra brands

95% har set en video for at lære mere om et produkt eller en service

81% er blevet overbevist til et køb via en video fra et brand

72% ville vælge video til at få mere at vide om et produkt eller en service, hvis de kan vælge mellem tekst og video

Spørgsmålet er nærmere, på hvilke måder video vil lette, og her kommer jeg gerne med et par forudsigelser:

 

Live-video vinder frem

Live streaming fik fodfæste i det forgangne år med Instagram Live, Facebook Live og med live-muligheder på platforme som YouTube og Twitch, så kommer live-sendinger fra virksomheder til for alvor at tage fart i 2019. Allerede i 2018 steg det daglige forbrug af live-video på Facebook med 400%.

Men også det velkendte webinarformat vil brede sig i det kommende år. Den danske video marketing platform Twentythree sendte for få måneder siden deres nye webinarplatform på gaden, fordi det er en fremragende måde at kvalificere leads og uddanne kunder på. I takt med at flere og flere virksomheder begynder at arbejde med leadgenerering og marketing automation online, vil det format få yderligere luft under vingerne.

Det, at tingene sker lige nu, giver seerne en fornemmelse af, at der bliver talt direkte til dem, og ofte bruger de anledningen til at kommentere og stille spørgsmål, hvilket giver et interaktivt element, som ikke bare er engagerende for brugeren, men også værdifuldt for afsenderen, da man med det samme er i dialog med potentielle kunder. Den personlige fornemmelse får også folk til at hænge på længere, og denne nemme og billige måde at kommunikere på vil flere virksomheder benytte sig af i 2019.

 

Video bliver 1-1 kommunikation

Video vil også få et boost i den direkte kommunikation mellem virksomhed og kunde. Det giver en meget mere personlig oplevelse at en sælger sender en video specifikt lavet til en potentiel kunde, eller at kundeservice lynhurtigt responderer med en demonstration på at løse en udfordring med et produkt, de har solgt.

Der er i det forgangne år kommet en del gratis værktøjer, som gør det nemt at lave en personlig video og sende den direkte i en mail. Vidyard GoVideo, Loom og Soapbox fra Wistia er nogle af disse. Vi har selv implementeret den måde at kommunikere på, når sælgerne følger op på mail, til præsentation af tilbud eller i kommunikationen med vores kunder med særdeles god respons.

Teknikken er til stede – det handler nok mere om afsenderens vaner og mod til at prøve et nyt format af, men det er jeg overbevist om, vil være en game changer for videoformatet i 2019.

 

Video bliver 360

Som du nok kan fornemme af ovenstående, så er det den personlige oplevelse, der vil komme i højsædet i det kommende år, når vi snakker video. 360 graders video – og for så vidt også VR – vil være værd at give lidt opmærksomhed, hvis det ellers kan give mening i din branche. Det vil nok ikke være for alle, men bilforhandlere, event, oplevelser og muséer, visse detailbutikker og indretning kunne være eksempler på, hvor det vil være brugbart.

Det, at man selv kan vælge vinkel og gå på opdagelse i videoen, øger brugeroplevelsen og vil derfor være efterspurgt blandt brugerne. Og det kan give potentielle kunder en forsmag på, hvad der venter, hvis man vælger at købe, som jævnfør ovenfor er noget kunderne ønsker.

360 graders video er relativt nemt at producere med det rigtige kamera og lidt redigeringssoftware og derfra til VR er der ikke langt.

Virtual Reality har allerede været brugt af virksomheder herhjemme som eksempelvis Velux og Invita, og det kan da også i nogle sammenhænge være et glimrende format. Det kræver dog noget på udstyrsfronten for kunden og er derfor ikke så tilgængeligt, hvilket jeg også tror vil kunne ses på udbredelsen.

 

Google vil indeksere indholdet i videoer

Den sidste spådom et lidt et sats fra min side, da jeg ikke for alvor har set det indikeret nogle steder. Men jeg tror nøglen til for alvor at få hul på ketchupflasken for video ligger i en beslutning hos Google – nemlig at de automatisk vil begynde at indeksere talen i videoer på Youtube. 

Det er allerede i dag muligt at søgeoptimere sine videoer ved at lægge undertekster på i det rigtige format, men Google har teknologien til talegenkendelse og bruger det selv i deres voice search, så det vil ikke undre mig, hvis de lægger det ind i deres søgealgoritme på et tidspunkt og derved med et fingerknips gør video betragteligt mere attraktivt i forhold til organisk trafik.

 


Dette gæsteindlæg er skrevet af Jeppe Houman Nyrup.

Jeppe er Head of Strategic Partnerships i Avidly – verdens største inbound bureau med 15 kontorer i Danmark, Norge, Sverige og Finland.

Derudover sidder Jeppe med i Partner Advisory Boardet for EMEA i den amerikanske tech-gigant HubSpot.

www.avidly.dk

LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/jeppenyrup/