blogpost_header
Jonathan Løw
Jonathan Løw
Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på email

Derfor kan et billede hurtigt outperforme video

Når man diskuterer indhold på sociale medier, lyder et råd ofte: video.

Video, video, video. Forbrugerne konsumerer mere video end nogensinde, og du får forresten billigere distribution med video. Fordelene er mange, og ulemperne er ikke umiddelbart til at se.

Og man forstår det godt. Med video kan man fortælle en historie bedre end på nogen anden måde. Man kan vække følelser. Man kan vise sit produkt bedre frem eller forklare et emne nemmere. Ja, der er mange fordele ved at bruge video i sin social media marketing.

Men en del af regnestykket, der sjældent indgår i beregningerne, er de ressourcer, der bruges på at skabe videoen – både tidsforbrug og kroner og øre. Har du prøvet at regne ud, hvor meget bedre din video skal performe, for at den giver bedre ROI end et billede? Altså inklusive produktionsomkostninger og den tid, der bliver brugt på det.

Her kommet et eksempel:

Din video koster 10.000 kr. at producere. Dit billede koster 1.000 kr. Du har 20.000 kr. til at promovere hhv. video eller billede. Videoen performer 20% bedre end billedet og har en cost per conversion på 27 kr. Billedet har en cost per conversion på 34 kr.

Billedet får 588 konverteringer for 20.000 kr. i spend, mens videoen får 740 konverteringer. Til gengæld har du så 9.000 kr. tilbage til at promovere billedet yderligere. Selv med en 10% dårligere performance på de resterende 9.000, vil du få yderligere 241 konverteringer.

Dermed slutter du med 829 konverteringer for billedet mod 740 konverteringer for videoen – og tilmed med et lavere tidsforbrug i produktionen.

Tallene vil variere meget fra case til case, og måske du endda er så heldig, at du selv kan producere al slags indhold gratis. I den situation vil det selvfølgelig være en væsentlig anden case, men jeg vil stadig opfordre til, at du prøver at sætte dig ned og regne sammen på, hvor mange ressourcer du egentlig bruger for at få optimeret performance med nogle få procent – måske du finder ud af, at tiden er bedre brugt på andre initiativer, der har større impact på din forretning?

Så hvad skal der til for at du selv kan beregne den ægte performance på dit indhold – inden du producerer det?

  • Du skal have styr på produktionsomkostningerne ved de forskellige indholdstyper
  • Du skal have et godt estimat på, hvor lang tid det vil tage at producere indholdet – hvad enten du gør det internt eller får hjælp til det og blot skal sparre og godkende
  • Du skal have styr på, præcis hvor meget du historisk har betalt for de forskellige typer af indhold på forskellige platforme, hvor du er aktiv. Det overblik er det, der tager længst tid at skabe, men det kan vi hjælpe dig med hos deepdivr. Vi har udviklet en platform, der hjælper dig med at skabe overblik over, hvad du kan gøre for at øge effekten af din social media marketing, og via platformen ville du kunne få svaret på blot et par minutter.
Glen-michaelsen-coo-aw-media

Kristoffer Nygaard

Co-Founder & CEO @deepdivr

deepdivr er en platform, der hjælper virksomheder med at forbedre deres ROI på sociale medier. Kristoffer har tidligere været Digital Director hos PHD og Content & Social Media Director hos Publicis Media.

error: Content is protected !!