salen
Jonathan Løw
Jonathan Løw
Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på email

Kunstig intelligens – fra hype til hverdag

Torsdag den 9. maj 2019 afholdt JumpStory i samarbejde med Internet Week Denmark og Erhverv+ årets største event omkring kunstig intelligens. Det har inspireret os til at skrive dette blogindlæg, hvor du også får adgang til at downloade fire bøger om emnet helt gratis samt kan hente slides fra indlægsholderne på dagen.

Derfor er JumpStory så interesserede i kunstig intelligens

JumpStory er meget interesserede i AI, fordi vi anvender teknologien til at gøre det nemmere for dig som bruger af finde de helt rigtige billeder. Eksempelvis har vi en smart AI-funktion, hvor du blot kan copy-paste din tekst ind på vores platform, og så forstår vores algoritmer indholdet og matcher det med relevante billeder. Dette er en teknologi, der kaldes for Natural Language Processing (NLP).

På samme måde udvikler vi lige nu i samarbejde med den canadiske virksomhed MeetCortex en smart funktion, som vil gøre det muligt for dig som bruger at få kunstig intelligens til at hjælpe dig med at vælge de helt rigtige billeder til din markedsføring og kommunikation. Vi lancerer således efter sommer et værktøj, hvor du kan få ’ratet’ alle billeder og få hjælp til at vælge de rigtige billeder alt efter hvilken kanal (fx. Facebook, Instagram eller nyhedsbrev), du skal bruge dem til.

Alt dette sker som led i vores ønske om at skabe den bedst tænkelige platform for visuelt indhold, hvor det ikke blot handler om at samle millioner af fotos ét sted, men rent faktisk gøre det nemmere for dig som bruger dels at søge efter indholdet og dels at vælge det helt perfekte indhold til dit behov.

En inspirerende dag med mennesker af kød og blod

Næsten 300 mennesker var samlet i Aarhus den 9, maj, hvor vi på ‘Dokk1’ bød indenfor til fire inspirerende timer omkring kunstig intelligens. Temaet var ”Fra hype til hverdag”, så det handlede om at gøre teknologien jordnær og relevant for alle.

Første indlægsholder på dagen var professor og AI-ekspert Jacob Friis Sherson, der tidligere har vundet Formidlingsprisen (2017). Den pris levede han til fulde op til i form af et levende indlæg omkring, hvad der skal blive af mennesket i den digitale fremtid.

Iblandt de mange spændende pointer og referencer var eksempelvis nobelprismodtageren i økonomi Daniel Kahneman samt et interessant bud på en slags hybrid intelligens, som Sherson benævnte “human-machine learning”.

Efter Jacob Friis Sherson fulgte digital strateg, ekspert og forfatter Peter Svarre, som stillede spørgsmålet: Hvad skal vi med mennesker?

Svarre tog afsæt i sin nye bog omkring emnet og viste med flere eksempler, hvor galt det kan gå, hvis man ikke er helt skarp i sin udvikling og træning af de algoritmer, der skal hjælpe med at forstå og formidle indhold via AI:

Derudover præsenterede Peter Svarre os for en række etiske udfordringer, som vi mennesker møder i hverdagen, og hvor AI vil få store udfordringer med dette, eftersom AI som bekendt kan simulere menneskelig intelligens, men på ingen måde har hverken naturlig empati eller etik for den sags skyld.

Det gælder eksempelvis det berømte “trolley problem“:

Efter en kort pause var det professor og succes-iværksætter Stephen Alstrup, som stillede skarpt på, hvordan chatbots i fremtiden vil forandre vores hverdag og virkelighed, mens en anden succesfuld AI-iværksætter, Thomas Laursen (UNSILO), derefter tog os på en fascinerende rejse ind i, hvordan kunstig intelligens nu og i fremtiden kan anvendes til at gøre det meget nemmere at vurdere, hvorvidt forskningsartikler og rapporter har den nødvendige kvalitet eller ej.

Inden den afsluttende paneldebat var kommerciel direktør i Vinderstrategi, Sanne Markwall, på scenen. Hun kom med gode råd til, hvordan man kan tænke AI ind i sin (vinder)strategi.

Gratis bøger og slides til inspiration

Du kan hente alle indlægsholdernes spændende slides fra dagen lige her.

Disse må ikke deles videre eller anvendes uden, at du først har indhentet godkendelse fra den pågældende indlægsholder.

Derudover har JumpStorys co-founder Jonathan Løw, som også var vært på dagen, valgt at dele fire af sine bøger omkring iværksætteri og ledelse med dig. I flere af disse bøger har han interviewet nogle af verdens førende AI-eksperter, og du kan hente dem både som e-bog og lydbog lige her.

Endelig vil vi gerne tilbyde dig at prøve JumpStory-oplevelsen gratis i 2 måneder. Du kan oprette dig her.

Når du opretter dig, så skriv ”AI ARTIKEL” efter dit firmanavn. På den måde kan vi se, at du har læst dette blogindlæg og fundet linket herfra. Hvis du kender nogle, som dette også kunne være relevant for, så er du meget velkommen til at dele linket og koden med dem.

error: Content is protected !!