top
Jonathan Løw
Jonathan Løw
Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på email

Digitalisér dit regnskab

Hos JumpStory samarbejder vi med andre startups og digitale tjenester, der gerne vil gøre din hverdag lidt nemmere. Indimellem giver vi dem også plads her på bloggen, hvis de har et budskab eller en løsning, der kan skabe værdi for dig som læser.

Dette blogindlæg er derfor skrevet af vores samarbejdspartner Billy, som gør det muligt for dig som iværksætter eller ejer af en mindre virksomhed at få mest muligt ud af dit budget og din tid.

Der kan være mange måder at optimere ens tid på, og du kender det allerede fra JumpStory med vores billedarkiv og øvrige værktøjer. Med Billy kan du automatisere og digitalisere dit regnskab. Du kan altså både gøre dit liv nemmere og spare tid på noget så kedeligt som bogføring.

Automatiser de mest basale opgaver

Der findes flere forskellige digitale regnskabsprogrammer, hvor du har mulighed for at automatisere flere af dine bogføringsmæssige arbejdsopgaver.

Først og fremmest giver et digitalt regnskabsprogram dig et overblik over alle dine fakturaer. Du kan altså nemt se, hvilke fakturaer som er betalt, og hvilke der afventer. Flere programmer indeholder også rykkerfunktioner eller integrationer til rykkerservices, som automatisk kan rykke for eventuelle udeståender. På den måde sparer du tid på selv at skulle holde overblikket og manuelt rykke for betalinger.

Det bliver også nemmere at bogføre din udgifter og gemme dine bilag. I stedet for, at du mister en regning eller kvittering, kan du oprette den i dit regnskabsprogram, så du er sikker på, at du ikke pludselig mangler et bilag til din bogføring.

Mere eller mindre alle virksomheder skal indberette moms. Men momsberegninger er ofte komplicerede og tager tid. Men med et digitalt regnskabsprogram, kan det oftest ordnes med få klik, så du kan selv skal stå for indberetningen.

Integrér dit regnskab

En anden fordel ved digitale regnskabsprogrammer er, at du ofte kan integrere det med andre programmer, som du i forvejen bruger. Det kan for eksempel være muligt at integrere dit regnskabsprogram med din webshop eller dit kassesystem, så salg bliver registreret helt automatisk. Mulighederne er altså mange for at gøre ens arbejdsliv endnu nemmere.

Overhold nemmere bogføringsloven

En del iværksættere/nystartede virksomheder starter med at bruge Excel eller anvender fysisk bogføring. Det tager lang tid, og der er større chance for, at der kan ske menneskelige fejl. Derudover er det faktisk i strid med bogføringsloven § 6 og § 6.2 at anvende Excel som regnskabsprogram, da du kan ændre i værdierne, uden at det kan registreres.

Ifølge bogføringsloven er du også forpligtet til at gemme al din regnskabsdata i 5 år af gangen. Det kan hurtigt hobe sig op, hvis det skal ske fysisk eller optage godt med plads på computeren.

Det smarte ved digitale regnskabsprogrammer er, at al data bliver gemt i skyen. Det betyder, at din computer ikke kører langsommere, når du skal tilgå programmet, da der ikke skal installeres eller downloades tunge filer. Og så kan du tilgå al din data, så længe at du har adgang til internettet.

Sådan vælger du det rette regnskabsprogram

Når du skal vælge et regnskabsprogram, er det vigtigt, at du finder et, som passer til dine behov. Derfor kan det være en god ide, at du afprøver forskellige regnskabsprogrammer, inden du tager den endelige beslutning.

De fleste regnskabsprogrammer tilbyder enten, at du som ny bruger kan få en gratis prøveperiode, eller at du kan oprette en gratis bruger med begrænset funktionalitet.

Prøv Billy Regnskabsprogram

Som bruger af Jumpstory kan du få Billy Premium til halv pris det første år, hvis du er ny bruger. Og du har selvfølgelig mulighed for at afprøve programmet gratis i 30 dage for at se, om det er noget for dig.

Billy er et digitalt regnskabsprogram, som er udviklet til iværksættere, freelancere og mindre virksomheder med fokus på brugervenlighed og automatisering. Spar tid på kedeligt tastearbejde, og brug i stedet tiden på din virksomhed og det, du brænder for.

Interesseret, så læs mere her …

error: Content is protected !!