retssag
Jonathan Løw
Jonathan Løw
Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på email

Bryder du copyright uden at vide det?

Mange danske enkeltmandsfirmaer og virksomheder har hidtil hentet billeder fra gratis-hjemmesider i god tro. Det er dog værd at være opmærksom på, at der findes et stigende antal eksempler på, at man kan komme galt af sted og ende med at blive sagsøgt.

For nylig bragte hjemmesiden PetaPixel eksempelvis historien om en ung iværksætter, der havde fundet et billede via Google og brugt det. Han havde imidlertid ikke sikre sig copyrighten, og kravet lød på 1 million kroner. Ja, du læste rigtigt! 

 

Problemet for den helt almindelige iværksætter eller virksomhed er, at man ikke umiddelbart kan vide, om man så rent faktisk må bruge billederne, man finder på disse “royalty free”-hjemmesider, eller ej. Det springende punkt er, at selvom man godt må ifølge disse hjemmesiders egne ‘terms’ (vilkår), så kræver det jo, at de selv har styr på deres billedarkiv.

Hvordan er JumpStory forskelligt fra de amerikanske hjemmesider med gratis billeder?

JumpStory adskiller sig fra de gratis hjemmesider på ét afgørende punkt: Vi underlægger ikke billederne vores egne ‘terms’, da disse jo kan skifte løbende, men viser dig i stedet kun billeder og illustrationer, som oprindeligt er lagt på nettet under globale og anerkendte licenser – eksempelvis Public Domain.

Vi sikrer dette igennem brugen af avancerede filtre og maskinlæring (kunstig intelligens), så du bliver præsenteret for indhold, du rent faktisk må anvende. Derudover har vi tusinds af egne fotos, som du også får glæde af.

Udover dette adskiller JumpStory sig fra det eksisterende marked indenfor billeder, illustrationer og video på følgende punkter:

 

a) En anden prismodel

Typisk skal man hos amerikanske billedbureauer som fx. Shutterstock, Getty, Adobe og lignende betale imellem 50-100 kr. pr. billede, eller man kan tegne et abonnement med et begrænset antal månedlige downloads. Hos JumpStory får du i stedet en fast og lav pris pr. måned på kun 119 kr., hvorefter du har ubegrænset adgang til både at søge, downloade og anvende fotos, illustrationer etc. Vi er af samme grund blevet kaldt “Spotify for billeder”.

 

b) En anden slags billeder

Vi har naturligvis også de klassiske stock-photos, men desuden finder du på JumpStory et stort antal “amatørfotos”, der har et mere autentisk og naturligt look-and-feel over sig. Dermed adskiller vi os fra både de etablerede stock-photo og gratissider online.

 

c) En lokal tilstedeværelse og forståelse

Vi er skabt i Danmark af danskere, så vi lægger meget vægt på også at have lokale billeder og illustrationer i vores database på flere end 10 millioner stykker visuelt indhold. Derfor finder du på JumpStory en kombination af internationale fotos fra vores samarbejdspartnere og danske motiver, som vores egne fotografer selv tager.

 

d) En livslang brugsret til billederne

Hvor nogle af de store aktører på markedet kræver, at man fjerner deres billeder, når man stopper som kunde, så har du med JumpStory ubegrænset brugsret på livstid af alt det materiale, du har downloadet via os.

 

Det bør tilføjes til ovenstående, at JumpStory som sagt har sikret, t indholdet, du finder på vores platform, er givet fri af fotografen. Imidlertid kan der på billederne optræde kendte varemærker (Apple, Google, LEGO osv.) eller kendte personer/ikoner (Kronprins Frederik, Frihedsgudinden, Louvre osv.). Disse varemærker skal give dig en skriftlig godkendelse, før du må anvende dem i din markedsføring og kommunikation. Optræder de på motiverne, påhviler det således dig at sikre de nødvendige godkendelser fra dem, inden du anvender dem i din kommunikation.

Der er tale om meget få billeder iblandt vores flere end 10 millioner, hvor dette er et potentielt issue, men vi vil alligevel gøre opmærksom på det for god ordens skyld.

 

error: Content is protected !!