FAQ

Nedenfor finder du svar på de oftest stillede spørgsmål omkring JumpStory.

Hvis du ikke finder svar på dit spørgsmål her, så kan du altid kontakte os på support@jumpstory.dk.

De oftest stillede spørgsmål og svar

JumpStory er et univers for visuelt indhold. Du får som betalende bruger adgang til at søge iblandt flere end 10 millioner billeder, grafikfiler, illustrationer m.m. Derudover sørger vi løbende for smarte features i forhold til at redigere billeder, skriver spændende indlæg om at optimere din markedsføring og meget andet.

JumpStory er derfor det oplagte valg for enhver kommunikationsansvarlig, social media manager, grafiker, digitalt bureau, marketingchef etc., og så koster det kun 119 kr./måned at få ubegrænset adgang til universet og alt det fantastiske indhold.

Den månedlige pris er kun 119 kr./måned for ubegrænset adgang til hele JumpStory universet. Du får som betalende bruger adgang til at søge iblandt, downloade og bruge flere end 10 millioner billeder, grafikfiler og illustrationer, men det er langt fra det hele. Vi udvikler nemlig hele tiden smarte features og funktionaliteter, som skaber et komplet grafisk og visuelt univers for alle, der har behov for et lækkert visuelt udtryk til at styrke deres blogopslag, sociale medier, hjemmeside, reklamebrochurer osv.

Hos JumpStory synes vi, at den digitale verden er blevet unødigt kompliceret og uoverskuelig. Det stresser vores hjerner, og vi savner personligt værktøjer, der gør hverdagen lettere, sjovere og enklere. Derfor udvikler vi platforme, der gør det komplekse simpelt. Vi kalder metoden simplexity.

JumpStory er vores primære platform. Herinde har vi gjort det enkelt og lækkert at finde og redigere visuelt indhold. Vi ønsker at bygge verdens førende univers til at finde, redigere og optimere visuelt indhold såsom billeder, illustrationer, grafik, videoer m.m.

En del af JumpStorys visuelle univers er vores søgemaskine, der giver adgang til at søge blandt millioner af billeder, illustrationer og videoer. Du kan søge efter et væld af genrer, og du kan finde såvel traditionelle stock-photo billeder som mere unikke og autentiske fotos fra hele verden. Vi har naturligvis også særligt dansk indhold, som du kan finde, når du først er blevet bruger.

Vi arbejder løbende på at forbedre søgemaskinedelen af JumpStory-universet, så hvis du har temaer eller konkrete billeder, du godt kunne tænke dig, at vi havde med, så send os hellere end gerne en e-mail på support@jumpstory.dk

Ja. Alt det indhold, du finder via JumpStory som betalende bruger, har en licenstype, der giver dig frie rammer i forhold til at bruge indholdet. Det gælder både til private og kommercielle formål.

Du skal dog være opmærksom på følgende: Hvis du ønsker at bruge fotos, hvor der på fotografens motiv optræder enten personer med tydeligt genkendelige ansigter, kendte mennesker eller kendte varemærker, så gælder følgende:

a) såfremt der optræder mennesker på billeder, hvis ansigter er tydeligt genkendelige, kræver det, at fotografen har indhentet tilladelse fra disse mennesker til at blive brugt i markedsføring af givne produkter. Dette er op til dig at undersøge, såfremt du vil bruge billedet i din generelle markedsføring, og det kan være nødvendigt at udfylde en såkaldt ”photo-release approval form”.

b) såfremt der optræder kendte varemærker (eksempelvis Nike, Apple osv.) på billederne, skal du indhente tilladelse fra disse varemærker, inden du må bruge dem i din markedsføring.

c) såfremt der optræder kendte personer eller ’brands’ (eksempelvis Kronprins Frederik eller Frihedsgudinden) på billederne, skal du indhente godkendelse hos de pågældende personer eller deres repræsentanter/agenter, inden du kan bruge dem i din markedsføring.

JumpStory er ikke en billeddatabase eller et billedbureau. Vi er et visuelt univers, hvor visionen er at give dig adgang til millioner af flotte billeder og illustrationer, fede redigeringsværktøjer, smarte optimeringsfeatures og meget andet. Kort sagt enhver kommunikations- eller marketingpersons drøm.

På indholdssiden finder du kun billeder og illustrationer, hvor bidragsyderne har stillet indholdet til fri brug. Det er din sikkerhed for, at de billeder, videoer, illustrationer etc., som du søger frem via JumpStory, kan bruges til alle kommercielle formål og i al fremtid.

Det skal ses i modsætning til en lang række amerikanske gratistjenester og hjemmesider, hvor du er underlagt deres egne vilkår (terms). Det lyder måske fint nok, men i praksis vil det sige, at virksomheden kan vælge at ændre vilkårene fra dag til dag, hvorefter du pludselig kan stå i en helt anden juridisk situation.

Mange danske organisationer og virksomheder er desværre ikke klar over dette, og derfor risikerer de at blive mødt med både bøder og retssager, hvis de vælger at hente billederne fra denne type hjemmesider.

Derfor opfordrer vi altid til, at du udviser stor forsigtighed i forhold til sådanne gratis eller royalty-free billedsider, da du reelt ikke kan være sikker på, om deres private terms nu også er til at stole på og ikke blot bliver ændret pludselig. Samtidig er virksomhederne ofte beliggende i USA, hvorfor det også er amerikansk lovgivning, der er gældende, samtidig med, at de modsat JumpStory hverken skaber arbejdspladser eller betaler skat her i landet.

Prøv det nu